Majoretele-sport, pasiune, un stil de viata. O dovada de perseverenta: sa faci ceva putin cunoscut si re-cunoscut, ceva diferit, si totusi atat de special

Asociatia Europeana de Majorete (EMA)

EMA este organizatia care coordoneaza activitatea echipelor de majorete traditionale la nivel European. A fost infiintata in anul 1999 in Croatia, si pana in prezent, tarile afiliate la aceasta sunt: Bosnia-Hertegovina, Croatia, Muntenegru, Cehia, Bulgaria, Romania, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Franta, Anglia si Italia.

Principala atributie a EMA este organizarea anuala a Campionatului European de Majorete, cea mai importanta competitieĀ  la care pot participa echipele de majorete traditionale. Concursul se desfasoara pe durata a 3 zile consecutive, echipele putand participa la 2 sectiuni de concurs: majorete traditionale cu baton si/sau majorete traditionale cu pom-poni.

Fiecare tara membra EMA poate inscrie in concursul european doar cate 3 echipe de majorete pentru fiecare sectiune de concurs si categorie de varsta in parte, aceste echipe fiind, de regula, ocupantele podiumului in cadrul campionatelor nationale de majorete.

Campionatul european cu numarul cel mai mare de participanti de pana acum, a avut loc anul acesta (17-19 Septembrie 2010) in orasul Siroki din Bosnia-Hertegovina, si a reunit nu mai putin de 1 700 de majorete din 10 tari Europene.

An dupa an, numarul echipelor inscrise devine tot mai mare, iar reprezentatiile acestora au ajuns deja sa fie un spectacol in adevaratul sens al cuvantului, plin de energie, culoare si euforie de a dansa. Editiile de pana acum ale Campionatului European de Majorete au fost organizate astfel:

  • 2002: Opole,Polonia
  • 2003: Bratislava,Slovacia
  • 2004: Jastrebarsko,Croatia
  • 2005: Cluj-Napoca,Romania
  • 2006: Vicenza,Italia
  • 2007: Tivat,Muntenegru
  • 2008: Cluj-Napoca,Romania
  • 2009: Fouras,Franta
  • 2010: Siroki,Bosnia-Hertegovina
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: